Grasimi bune, grasimi rele

Grasimi rele (grasimi saturate):
carne de vita

-grasime de vita (de la prajit)
-rusta grasa de la carne rosie
-vitel
-grasime de miel (de la prajit) oaie porc
-oaie
-porc
-grasime de porc (de la prajit)
-pastete
-grasime de cocos (Palmin, de ex.)
-Alune de pamant
-nuca de cocos
-ulei de alune de pamant
-salamuri
-branzeturi
-unt
-smantana
-frisca lichida
-produse din lapte gras
-iaurt gras

Acizi grasi trans multiplu nesaturati:
Acizii grasi trans se transforma repede in depozite de grasime in corpul uman (mai ales la hiperinsulinism).

-margarina
-grasimi pentru friteuza
-uleiuri rafinate de plante
-biscuiti,fursecuri,gogosi,pateuri
-grasimi pentru copt



Grasimi bune
Aceste grasimi nu se transforma cu una, cu doua in depozite de grasimi. Ajuta la scaderea glicemiei.

-ulei de masline
-grasime de rata
-grasime de gasca
-avocado
-ulei de floarea soarelui
-seminte de floarea soarelui
-nuci
-ulei de nuci
-ulei de porumb
-nuci
-migdale
-seminte de in
-seminte de dovleac
-ulei de dovleac

Acizii grasi omega-3 multiplu nesaturati de provenienta animala:
Acestia nu se depun (nu se transforma in depozite de grasimi) si chiar ajuta la slabit:
-ulei de peste
-hering
-somon
-ton
-sardine
-macrou