GRASIMI BUNE,GRASIMI RELE

Grasimi saturate (rele)
carne de vita, grasime de vita (de la prajit)
crusta grasa de la carnea rosie
vitel
grasime de miel (de la prajit)
oaie
porc, grasime de porc (de la prajit)
pastete
grasime de cocos (Palmin, de ex.)
nuca de cocos
salamuri
branzeturi
unt
smantana
frisca lichida
produse din lapte gras
iaurt gras

Acizi grasi trans multiplu nesaturati
margarina
grasimi pentru friteuza
uleiuri rafinate de plante
biscuiti, fursecuri, gogosi, pateuri
grasimi pentru copt

Acizii grasi trans se transforma repede in depozite de grasime in corpul uman (mai ales la hiperinsulinism).

Grasimi bune
Aceste grasimi nu se transforma cu una, cu doua in depozite de grasimi. Ajuta la scaderea glicemiei.

ulei de masline
grasime de rata
grasime de gasca
avocado
ulei de floarea soarelui
seminte de floarea soarelui
ulei de alune, alune
nuci
ulei de nuci
ulei de porumb
nuci Macadamia
nuci
nuci de Brazilia
migdale
seminte de in
seminte de dovleac
ulei de dovleac

Acizii grasi omega-3 multiplu nesaturati de provenienta animala ulei de peste
hering
somon
ton
sardine
macrou
Acizii grasi Omega 3 multiplu nesaturati nu se depun (nu se transforma in depozite de grasimi) si chiar ajuta la slabit.